Zdravíme, přátelé,

harmonie v našich domovech začíná očistou. Aby mohl být domov odrazem naší duchovní podstaty, očista je nezbytným krokem číslo jedna. Náš domov dokonale odráží vnitřní nastavení všech, kteří s námi bydlí.  Jak společně o domov pečujeme, nám ukazuje hlubší nastavení mysli, emočních stavů a podvědomí. Také se v prostoru domova odráží rovnováha či nerovnováha ve vztazích v rodině.

Jak se cítíte u sebe doma? Je váš domov vyzářením vašeho srdce? Dokážete se doma uvolnit, relaxovat, načerpat sílu?

Pokud ano, gratulujeme vám. Pokud ne, pojďte se s námi podívat na dva jednoduché tipy, jak začít vědomě tvořit harmonii ve vašem domově. Domov by měl být bezpečnou základnou, kam se vracíme nabrat sílu a kde prožíváme rovnováhu.

Fyzická očista domova 1. krok na cestě za harmonickým domovem.

Fyzická očista domova se netýká pouze rutinního úklidu, který děláte pravidelně každý týden. Všechny věci, které máme doma působí na naše vědomí i podvědomí. Největšími narušiteli harmonie u nás doma jsou věci, které nepoužíváme. Také věci, které sice používáme, ale jsou nějakým způsobem poškozené nebo rozbité a už neplní svou funkci na sto procent. Tyto věci u nás doma způsobují největší energetické úniky. Díky těmto věcem se můžeme doma cítit unavení, podráždění a nesoustředění.

Jaro je v plném proudu a to je nelepší čas udělat pořádek ve věcech, které nepoužíváme. Energie jara nás svou svěžestí podpoří, také v mysli máme prostor pro nové zážitky a tak je teď perfektní čas na fyzickou očistu. Začněme jednoduše.

1. Podívejte se do skříně a protřiďte oblečení. Dejte stranou kousky, které vám už jsou malé. Nečekejte až zase zhunete. Dejte stranou kousky, které jste neměli více jak rok na sobě. Dejte stranou oblečení které je, jakkoliv roztrhnuté či jinak poničené. Nezapomeňte na sekci to se jednou bude hodit :-). Kousky oblečení, které jsou zachovalé můžete vyměnit s kamarádkami, darovat na charitu. Každému kousku poděkujte, že splnil svou funkci a s láskou jej pošlete dál.

2. Otevřete šuplík pro všechno. Hromadí se v něm věci, pro které nemáme pevně dané místo, nebo do něj dáváme drobnosti, které jsme líní vrátit na své místo. Každý takový šuplík doma máme, možná máte více takových šuplíků. Vysypte jeho/jejich obsah/y na jednu hromádku a objevíte poklady, které jste dlouho neviděli. Vše co nepoužíváte prostě vyřaďte. Vše co se vám teď aktuálně nehodí prostě pošlete dál. Sekce to by se jednou mohlo hodit je pro typická pro nás Čechy a má hluboké kořeny. Věřte, že trocha mentálního úsilí během úklidu se vám 100 násobně vrátí.

3. A co kuchyň. Mrkněte do kuchyně s láskou se rozlučte se všemi talířky, které mají odštípnutý okraj, to samé udělejte s hrnečkama i skleničkama. Nezapomeňte na sekci to by se ještě někdy mohlo hodit. Např. pokličky k hrncům, které ani na jeden náš hrnec nepasují. Nezapomeňte poškrábané pánvičky a prošlé potraviny ve spíži.

4. Půda a garáž reprezentují naši intuici a podvědomí. Víte proč se vám nechce uklízet kouty domova, kam často nechodíme, kde netrávíme tolik času? Většinou to jsou půdy, sklepy, garáže? Protože ty jsou symbolem pro hlubší práci s našimi vnitřními vzorci. (Tedy pokud zrovna nejste kutil, mechanik nebo umělec, který má v těchto prostorech dílnu a tráví tam více času než běžný člověk)

Například půda je odrazem našeho napojení na vyšší vedení na intuici. Pokud je za nesená věcmi, o kterých ani nevíme že je máme. Pokud je zanesená starými vzpomínkami, které navíc ještě třeba i bolí. Jen těžko se může stát náš zdrojem inspirace pro nové nápady, jen těžko budeme více rozvíjet své napojení.

Garáž a sklep jsou odrazem našeho podvědomí. Tedy vzorců a emocí, které si běžně během dne ani neuvědomujeme. Proto je tak těžké jít jen tak do sklepa a začít v něm uklízet a třídit. Proto stále odkládáme úklid garáže na další víkend, měsíc, léto…. Náš tip pro práci s těmito prostory. Začít postupně, nechtějte přeprat velkou masu energie, která tkví ve vašem podvědomí za jeden víkend. Ponor do podvědomí stojí hodně energie. A tak je potřeba mezi jednotlivými fázemi úklidu získat mentální nadbytek díky odpočinku. Dopředu si naplánujte jakou odměnu si naordinujete po splnění jednotlivých fází úklidu. Ať se máte nač těšit. Fyzická očista sklepa a garáže přinese do vašeho života energii, nové možnosti nové vhledy, také svěžest a uvolnění.

Nedávno jsme se harmonizaci domova a vědomému tvoření domova věnovali i v rámci Channelingového online klubu

Pozvali jsme do rozhovoru specialistku Ivu Drozdovou, která ukazuje lidem, jak tvořit vědomě svů domov a konstantně rozvíjet harmonii v něm.  Mrkněte na ukázku z rozhovoru?

O čem všem jsme si povídaly?

 

  • Jak se naladit na harmonii domova?
  • Praktické tipy očisty domova, se kterými můžete začít hned?
  • Vědomé vybavení domova?
  • Fyzická a energetická očista jako základ harmonie u nás doma.
  • Jak práci s elementy: země, oheň, voda, vzduch?
  • Energetická ochrana domova jak na to?
  • Dělat když se našim dětem špatně spí? 

Celý rozhovor najdete v Channelingovém online kubu, nově můžete využít možnost měsíčního členství a podívat se na videa která vás zajímají za pouhých 550,- Kč. Nebo se s námi vydejte do hlubšího poznání cesty vašeho srdce vyberte si možnost ročního nebo půlročního členství. Získáte kompletní podporu pro svůj rozvoj. PS: od 30.5. chystáme pro vás v rámci narozeninové akce výraznou slevu na roční členství, kterou si nesmíte nechat ujít.

Energetická očista domova 2. krok na cestě za harmonickým domovem

Energetická očista domova by měla automaticky následovat po fyzické očistě. Není v tom žádná věda a zvládne to skutečně každý.

Nejjednodušší a nejefektivnější způsob je vykuřování bílou šlavějí. Tady je ukázká vykuřování, když provádíme energetickou očistu prosor před kurzem.

Na očistu šalvějí potřebujete:

  • snítku bílé šalvěje my nakupujeme vykuřovadla >>>zde<<<
  • čajovou svíčku
  • velkou mušli nebo talířek, či mističku na zachytávání popela

Postup:

  • zapálíte svíčkus
  • od svíčky zapálíte bílou šalvěj, tak aby na snítce vznikli červené doutnající částečky, případné plamínky sfoukněte
  • vezměte talířek, položte na něj svíčku (pro případ, že by šalvěj zhasínala) a důkladně projděte věšchny místnosti bytu, na talířek oklepávejte případný popel
  • při vykuřování věnujte více péče rohům místnosti, kde často energie stagnuje
  • také nezapoměňte na okna a vstupy do domou
  • také na své domácí otáře, talismany, kameny či energetické obrazy
  • po ukončení vykuřování pořádně všechny místnosti vyvětrejte

Kdy vykuřovat?

  • po každém fyzickém úklidu
  • po návštěvách a oslavách
  • po domácí neshodě, konfliktu či hádce
  • po nemoci
  • pokud potřebujete energetickou ochranu prostoru
  • když se vám špatně spí 

Bílá šalvěj je universální vykuřovadlo. Má silnou očistnou moc. Rozvazuje energetické vazby v prostoru. Aktualizuje prostor, díky tomu nemá stagnující energie a negativní otisky v prostrou šanci.

 

Chcete rozšířit schopnost svého cítění energií v prostoru? Pojeďte s námi na Školu Channelingu, kde to s námi prožijete. Bližší informace najdete >>>tady<<<