Zdravíme, přátelé,

pojďme se dnes podívat na nejčastější narušitele vašich plánů. Nepotřebujeme k tomu žádná hluboká duchovní moudra. Dnes  se podíváme na zoubek pocitům, které moc dobře znáte, ale možná jste netušili, jak moc ovlivňují váš život.

Nejčastějšími narušiteli našich plánů jsou pocity:

  • NESTÍHÁM!
  • UŽ TO MĚLO BÝT HOTOVÉ!
  • NĚCO MI NEUSTÁLE UTÍKÁ, tzv. fomo (z anglického „fear of missing out“, „strach ze zmeškání“). 

Kde se tyhle pocity pořád berou?

Možná budete překvapeni, že kořen vašich pocitů má jednodušší vysvětlení, než se zdá. Nemusíme se zabývat minulými životy, rodovými traumaty či konkrétními bloky v mysli. Ani to není lenost, nedůslednost či mozková mlha.

Pocity „nestíhám, už to mělo být hotové a neustále mi něco utíká“, se objevují v okamžiku, kdy investujeme příliš mnoho energie do vnějšího světa. Co to znamená?

Dnešní doba je náročná, protože jsme přehlceni: 

  • povinnostmi – úkoly v práci, péčí o rodinu, péčí o domácnost, placením účtů
  • informacemi – ze sociálních sítí, ze zpráv, filmů a seriálů
  • možnostmi – čím nejlépe vyplnit volný čas, jak nejlépe pečovat o své zdraví, touhou vyzkoušet všechny novinky

A tady to je. Perfektně uspokojit všechny požadavky moderní doby vyžaduje hodně životní energie, která putuje směrem ven.V okamžiku, kdy to přepísknete a ani na chvilku se nezastavíte, abyste dočerpali energii, tak se objevují pocity „nestíhám, už to mělo být hotové a něco mi neustále utíká“. A s nimi spojené napětí a stres. 

Jsou tyto pocity nepřítelem, nebo pomocníkem na cestě srdce?

Jak ven z koloběhu podvědomého napětí a stresu, jak zastavit pocity „nestíhám“? 

Pojďte se znovu cítit naplnění, celiství a spokojení.

Pokud právě prožíváte pocity „nestíhám, už to mělo být hotové a něco mi utíká,“ gratulujeme vám! Ne, nezbláznili jsme se.Jste přesně v bodě, kdy je třeba začít pravidelně dočerpávat energii ze svých vnitřních zdrojů.

Takže vaše pocity nejsou nepřítelem, ale naopak! Jsou signálem, červenou kontrolkou, která už svítí právě proto, abyste ještě měli možnost se zastavit sami od sebe, než budete zastaveni okolnostmi.

Plynule se dostáváme k bodu, jak naše pocity ovlivňují náš život. A proč jsou největšími narušiteli našich plánů. Čtete směle dál…

Pokud zůstáváme v pocitech „nestíhám, už to mělo být hotové“ a fomo dlouhodobě, časem se začnou promítat do vnějšího života, abyste pochopili, že dlouhodobé pobývání ve stresu a napětí není přirozené, a co víc, ani zdravé. 

Takže to začíná malými kolizemi, se kterými ve svých plánech nepočítáme.

  • kolega nedorazí na důležitou schůzku
  • děti onemocní
  • spletete si datum návštevy u lékaře
  • vlak či autobus mají zpoždění
  • dostanete se nečekaně do dopravní zácpy

Toto jsou všechno pozvánky k zastavení, vydechnutí a naladění se na sebe. Uvědomění, že nelze neustále dokola naplňovat jen vnější aspekty našeho bytí. Pokud se vám takové malé kolize opakují na denním pořádku, je to jasný signál. Zastavte se!

Pokud je ignorujete, přicházejí silnější impulzy. Může to být chřipka, rýma, permanentní únava, zrušení letu, rozbité auto, pračka apod. 

Zkrátka situace, která už vyžaduje více vaší pozornosti nebo zdrojů. 

Jak se zastavit? Jak začít čerpat energii zevnitř?

Dělíme se o tipy, se kterými můžete začít ihned. 

1. Chvilka pro sebe

Každý den si vyhraďte chvilku pro sebe, stačí 10 minut. Vypněte telefon, počítač i televizi. Udělejte si pohodlí a vnímejte pocity. Není důležité, zda se cítíte příjemně, nebo nepříjemně. Spočiňte chvilku v klidu bez úsilí ve všem, co se právě objevuje. Vytvoříte si návyk postupně obracet pozornost do sebe…

2. Pravidelný trénink mysli

Ať už děláte cokoliv, vaše mysl je král. Nastavení mysli určuje, zda je prožitek těžký, nebo lehký, zda se cítíme šťastně, nebo nešťastně. Mysl se nejlépe trénuje meditací. Za nás doporučujeme meditaci Srdce. Každý den krátká meditace způsobí, že vaše mysl bude pružná a vy se začnete vyživovat energií zevnitř. Pravidelnost zajistí, že propojení se sebou bude jednodušší a jednodušší.

3. Děkujte

Když stojíte v zácpě nebo věci neklapou, jak jste si představovali, poděkujte. To je pozvánka okolního prostoru k napojení na sebe. To je zpráva, že věci se nakonec stanou lepším způsobem, než jste plánovali. Poděkováním vytváříte silné pole vděčnosti, které vám pomáhá být ve spojení se sebou. Naopak nadáváním a rozčilováním propojení se sebou bráníte. 

Chcete se nechat prací s myslí a meditací provést? Získejte balíček cenných zkušeností na začátek vaší cesty srdce.

Pojeďte s námi na

MEDITAČNÍ VÍKEND S CHANNELINGEM 25-27. 11. 2022

 Zažijete propojení s duší. Doplníte energii zevnitř. Získáte pevné meditační zkušenosti. Osvojíte si vědomou práci s emocemi a myslí. Díky channelingu započnete cestu léčení srdcem.

Meditační víkend vás povede do jemnosti a citlivosti. I přesto je velmi intenzivní.

Z Meditačního víkendu si odvezete uvolnění, naplnění a radost. Plus dostanete nástroje, díky kterým ve spokojeném a naplněném životě budete pokračovat i v každodenní rutině.

Návyky je třeba přetvářet postupně a s laskavostí k sobě i svému okolí.