Krásný den přátelé, jednou měsíčně máte možnost sledovat živé vysílání, kde v přímém přenosu skrze channeling se Strážcem Třetího Oka zodpovídáme vaše dotazy. Děkuji za to, že nás sledujete. Díky Vašim dotazům vznikl tento článek, který může pomoci i dalším lidem.

Dotaz Alice: Jak se dostanu z deprese?

Strážce se po delší odmlce hluboce nadechne a spustí

DE-PRESE

předpona DE původně z latiny označuje stav oddělenosti

PRES- je vlastně tlak

Takže deprese je stav odděleného tlaku. Díky tomuto jste dostali pochopení, jakým způsobem slovo deprese vzniklo.

Oddělený tlak je stav mysli ve které nejste schopni zaměřit svou pozornost kamkoliv jinam než k destruktivním myšlenkám.

Podle míry destruktivity jsou předepisována antidepresiva, tzn. léky, které způsobí, utlumení černých myšlenek. Antidepresiva zařídí, že vnímáte destruktivní myslenky v menší míře.

Oddělený tlak, znamená, že vaše mysl už je tak zakuklená v bublině, že cokoliv pozitivního slyší nebo vidí ji dostává ještě hlouběji do kolotoče negativních myšlenek. Proto je to oddělený tlak. Cokoliv z venčí v podstatě podporuje stav nekonečné série po sobě jdoucích tzv. negativních myšlenek. Protože se jedná o oddělený tlak, tak je často spojován s úzkostí, s tím, že si lidé chtějí ublížit nebo chtějí ublížit někomu jinému.

Jak se dostat ze stavu DEPRESE – odděleného tlaku

  1. První variantou je NÁDECH A VÝDECH – je to možná až humorné, jak je to jednoduché, učiníte nádech a výdech, nádech a výdech nosem. Pozornost věnujete pouze nádechu a výdechu, vnímáte co během celého procesu dýchání děje a opakujete to 2 x denně ráno těsně po tom co se probudíte a večer těsně před tím než jdete spát. Toto je pro Vás jedna z možností, jak nastartova proces toho, že se Vaše deprese přestane prohlubovat a stopnete možnost následného prohloubování.
  2. dále to co můžete udělat je OCEŇOVAT – je to momentálně jeden z nejjednodušších způsobů jak přeorientovat svou mysl do vibrační pozice takové, že se přesune do pozice tvůrce. Můžete oceňovat úplně cokoliv, jestliže se nenachází ve vaší mysli nic pozitivního, tak můžete ocenit i to negativní. Můžete opakovat: – OCEŇUJI SVOU DEPRESI ZA JEJÍ EXISTENCI – OCEŇUJI VŠECHNY SVÉ NEGATIVNÍ MYŠLENKY – OCEŇUJI SVOU ÚZKOST – OCEŇUJI ANTIDEPRSIVA, KTERÁ BERU A POMÁHAJÍ MI – OCEŇUJI LÉKAŘE, KTEŘÍ MI DEPRESI DIAGNOSTIKOVALI – OCEŇUJI KAŽDÝ SVŮJ DEPRESIVNÍ DEN, KTERY JSEM PROŽIL/A. Takto můžete pokračovat a postupem času můžete zjišťovat, že váš způsob oceňování se mění, začínají probelskávat i pozitivní věci. Můžete opakovat: OCEŇUJI SÁM/SAMA SEBE ZA TO, ŽE V DEPRESI ŽIJI – OCEŇUJI SÁM/SAMA SEBE, ŽE JSEM SI VYTVOŘIL/A SVŮJ CHTĚNÝ ZÁŽITEK DEPRESE – OCEŇUJI SÁM/SAMA SEBE ZA ODHODLÁNÍ DEPRESI ČELIT

Zde jsou dva jednoduché návody, jak můžete začít svůj stav postupně měnit. To že jste se tyto informace nyní dozvědli je pouze první semínko,které je zasazené do vaší mysli. Je doporučené a vhodné nechat semínku čas, aby mohlo zrát, růst a kvést.

Už jen to že jsem popsal o jaký stav mysli se jedná je pro Vás velmi uvolňující. A najednou chápete a vnímáte proč se ten stav děje. Jakým způsobem se děje. Provádění vyše uvedeného cvičení může být ze začátku pouze mechanické to znamená že  hned na poprvé se nemusejí dostavit jakékoliv blažené pocity. Jde o to, že potřebujete mysl rozptylovat a začít praktikovat. Momenty, kdy se začnete cítit lépe se stanou neprve malými záblesky a s postupem času se teprve prodlouží doba trvání. Je to o vytrvalosti a odhodlání svou vlastní praxí následky deprese zmírňovat.

Více inspirace nalezneš v Channelignovém online klubu